Ga naar de inhoud

Over mij

Ik ben Floor Bevaart, een gepromoveerd onderwijs-en ontwikkelingspsycholoog met dertien jaar schrijfervaring.

Tussen 2009 en 2019 werkte ik als praktijkonderzoeker binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie voor twee Academische Ziekenhuizen. Altijd in en samen met de stad Rotterdam. Ik onderzocht en schreef over (grootstedelijke) hulpverlening en beleid gericht op kinderen en jongeren.

Hier lees je bijvoorbeeld mijn artikel op Sociale Vraagstukken over het belang van stabiele hulpverlening aan probleemjongeren.

Naast mijn academische opleiding scherpte ik mijn pen als wetenschapsjournalist, blogger en essayist. Vanaf 2020 schrijf ik Significant Stories voor en samen met onderzoekers, gemeentes, kenniscentra en populair wetenschappelijke media.

Hier lees je bijvoorbeeld mijn serie artikelen voor NEMO Kennislink over het belang van taalontwikkeling en de plaats van taal in onze samenleving.

Als wetenschapper vertrouw ik erop de wereld steeds beter te leren begrijpen; als schrijver probeer ik dit proces voor mijzelf én voor anderen in woorden te vangen. Je kunt een beroep op me doen voor het schrijven van objectieve en leesbare teksten, artikelen en rapporten.

Tot snel!